Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the updraftplus domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/html/wp-includes/functions.php on line 6114
İzmir serbest dalış eğitimi 1. seviye – Sharpfin Freediving

SERBEST DALIŞ I. SEVIYE EĞİTİMİ

SUYUN ALTINA GİRİŞ BİLETİNİZ

SSI 1. seviye serbest dalış kursumuz su altı dünyasına giriş için idealdir. Bu eğitim sonunda;

Bütün bunların yanında artık dünyaca tanınan SSI sertifikalı bir dalgıç olacaksın. Sertifikanı aldığında dünyadaki herhangi bir lokasyonda dalış yapabilirsin. 1. Seviye sertfikası ile birlikte artık diğer eğitimlere katılmaya hak kazanacaksın (Serbest dalış II. seviye, Free Immersion, Training Techniques. Zıpkınla Dalış Eğitimi). Ayrıca bu sertifika ile, üniversitelere giriş yaparken öne çıkabilir burs alabilirsin. Dilersen eğitimlerini devam ettirerek serbest dalışı kariyer haline getirebilir, SSI dalış eğitmeni hatta eğitmen eğitmeni bile olabilirsin. 

Başlamadan önce

Serbest dalış kursuna başlamak için 12 yaşından büyük olmak ve dalışa engel bir hastalığının olmaması yeterlidir. Dalışa başlamadan önce bir takın ekipmanlara ihtiyacın olacak, ekipmanlarla ilgili detaylı dökümantasyona buradan ulaşabilirsin. Gerekli ekipmanla ilgili soruların olursa lütfen bize ulaşmaktan çekinme.

Eğitim programı

1. Gün

İlk gün buluşma ve tanışma sonrasınsında, gerekli dalış formlarını dolduruyoruz, sonrasında ssi üzerinden sana bir dalıcı profili oluşturuyoruz. Buradan sonrasında kursumuzda kullanacağın tüm dijital kitaplara materyallere ssi applikasyonuna ve dijital dalış loglama sistemine erişimini sağlıyoruz. Sonrasında beraber matların üzerinde akademik nefes dersimize başlıyoruz. Bu dersde hipervantilasyon nedir, doğru nefes nasıl alınır, tam nefes (dalış nefesi) nasıl alınır, nasıl toparlanma nefesi alınır bunları öğreniyoruz, sonrasında birlikte nefes tutuyoruz.

Ardından biraz dinlenip ekipmanlarımızı inceliyoruz, ekipmanlar üzerine akademik 1 saat süren bir kursumuz var. Bu dersin sonunda doğru ekipmanın önemi, ekipman seçerken nelere dikkat edilmeli gibi konuları sayabiliyor, gerektiğinde ihtiyacınız olan ekipmanları seçebiliyor olacaksın.

Sonrasında ilk sığ su seansımızı yapıyoruz. Sığ su seansları boyu geçmeyen derinliklerde kıyıda yapılıyor. Bu ders sonunda nefeslenme, toparlanma nefesi, statik nefes tutma,  ağırlık ayarlama, mükemmel yüzerlilik, dalışa başlama, yatay dalış, vucut pozisyonu, doğru palet vurma tekniği, suyun altında dönüş becerilerini yapabiliyor hale geliyoruz.

Ardından yemek molası veriyoruz, sonrasında 2. sığ su seansımıza başlıyoruz. Bu seansımızda ördek dalışı, yatay olarak 30 mt dalış, sadece ellerimizi kullanarak 15 mt yatay dalış, baygın dalgıç kurtarma konularını öğreniyoruz.

2. Gün

Sabah ilk olarak serbest dalış fizyolojisi ve serbest dalış yetenekleri ile ilgili bir akademik seans yapıyoruz. Bu seanda memeli dalış reflexi, basıncı anlamak, kulak eşitlemek, zihinde canlandırma yöntemi, smb ve blackout konularını öğreniyoruz.

Ardından günün ilk açık su dalışına geçiyoruz. Açık su dalışlarımız 10 mt derinlikte güvenlik hattı ve şamandrası ile birlikte yapıyoruz. Tüm dalışlarında eğitmenlerimiz seninle birlikte dalıyor bir kol mesafesinde seninle beraber oluyorlar. Bu seansd sonunda yüzerlilik ve ağırlık ayarlama, doğru ve efektif ördek dalışı, kulak eşitleme, doğru dalış pozisyonu, etkili palet vuma ve dip dönüşünü yapabiliyor olacaksın.

Öğlen molasından sonra dalış eko sistemi ile ilgili bir akedemik seans yapıyoruz, bu seansın sonunda dalış planlamasının nasıl yapılması gerektiğini, gelgitlerin nasıl oluştuğunu, dalgaların nasıl oluştuğunu, suyun altındaki zehirlik canlıların neler olduğunu sayabiliyor olacaksın.

Ve son kez tekrar derin suya gidiyoruz, bu son seferde sana gösterilen sertifika becerilerini yapıyoruz. Bunlar, minimum 10 metreye dalış, sadece kollarla yüzeye çıkış, maskesiz yüzeye çıkış ve baygın dalgıç kurtarma olacak. 

3. Gün

Önceki günlerden zorlandıgın yada tamamlayamadığın bir yetenek olur ise, 3. günde tekrar suya girip o yetenekler üzerinde çalışıyoruz. 

Sonrasında ilk iki günde öğrenmiş olduğumuz bilgilerin üzerinden geçen bir hatırlatma seansı yapıyoruz. Ve en son olarak ,herşeyi tam olarak öğrendiğimizden emin olmak için serbest dalgıç yazılı sınavına giriyorsun. 

Sınavı başarı ile tamamladıkdan sonra artık kendine gururla 1. seviye sertifikalı serbest dalgıç diyebilirsin. Aramıza hoşgeldin.

Serbest dalışa devam et

Artık sertifikalı bir serbest dalgıç olduğuna göre antremanlara katılabilir, aşağıdaki programlar ile derinlik seviyeni arttırabilir, çeşitli uzmanlıklar ile serbest dalış branşlarında ilerleyebilirsin.

Serbest Dalış II Seviye

Serbest dalış limitlerini genişletebilir ileri seviye dalışlara başlayabilirsin

Zıpkınla dalış eğitimi

Bu eğitim ile su altında zıpkınla balık avcılığını öğrenebilirsin

Free Immersion

İp destekli sabit ağırlık uzmanlığı ile sadece ip kullanarak dalabilirsin

Training Techniques

Antreman teknikleri uzmanlığı ile kendi antremanlarını kendin yapabilirsin.

299$

350$

Grup olarak mı dalışa başlamak istiyorsunuz? Grup indirimleri için bize ulaşabilirsin.

Eğitime neler dahil ?

Tüm eğitimlerimizde herşey dahil olarak fiyatlandırılır.

Soruların olabilir

Yeni başlarken bir çok sorun olabilir bu sorularına yardımcı olabiliriz